Potrebujete naše storitve?

Kamnoseške storitve

Nudimo najrazličnejše kamnoseške storitve

 

V življenju boste morda naleteli na situacijo, ko boste potrebovali storitve kamnoseka. Priložnost je lahko kakršna koli – morda boste želeli svoj dom okrasiti z novim marmornik stopniščem, ali pa boste želeli na svojem dvorišču postaviti kip ali spomenik. Žal bo verjetno v vašem življenju prišlo tudi do tega, da boste izgubili osebo, ki jo imate radi. V vseh teh situacijah vam lahko pomaga kamnosek. Poskrbite, da bo vaša izbira osebe oziroma podjetja, s katerim boste ob takšnem času želeli sodelovati, prava.

Najboljšo storitev si boste zagotovili, če boste stopili v stik s podjetjem Kamnoseštvo Petrotek d.o.o. Klesanje kamna je naša največja strast in s tem se s ponosom in z veseljem ukvarjamo že od leta 1981. Že vse od prvih dni obstoja našega podjetja nam naše stranke predstavljajo najpomembejšo vrednoto in to se v vseh petintridesetih letih našega delovanja ni spremenilo in močno verjamemo, da se tudi nikoli ne bo spremenilo.

Obstaja mnogo različnih materialov, iz katerih je mogoče ustvarjati skulpture v različnih oblikah in velikostih. Materiala, iz katerih naši mojstri največkrat klešejo svoje čudovite kreacije, sta granit in marmor.

Gotovo ste se že kdaj sprehajali po muzeju ali galeriji in set opazili kip ali kakršno koli drugo skulpturo, ki se je v soncu ali umetni svetlobi čudovito lesketala in izgledala kot živa. Takšna skulptura je bila skoraj zagotovo izdelana iz marmorja.

Marmor je kamnina, ki sama nastane v postopku prekristalizacije različnih kamnin, kakršni sta apnenec in dolomit. Ime za kamnino zelo verjetno izhaja iz stare grščine, natančneje iz grškega glagola marmaírō, ki pomeni svetlikati se oziroma lesketati se.

Ta kamnina je bila že v času antike visoko iskana in je imela visoko vrednost. Že takrat so namreč iz marmorja kiparji začeli izdelovati različne skulpture, ki so v večini častile vladarja ali pa so imele verske motive. In zakaj je marmor postal tako popularen? To je dokaj mehak material, ki si je ravno zaradi svoje mehkosti med kiparji pridobil priljubljenost in se uporablja še danes. Njegova prednost je poleg mehkobe tudi ta, da je nekoliko bolj odporen na udarce kot ostali materiali, ki so bolj krhki. Kot smo že omenili, marmornate skulpture lahko v spretnih rokah kiparja postanejo skoraj kot žive, to lastnost pa jim daje svetloba, ki, preden se od materiala odbije, prodre nekaj milimetrov globoko v kamen.

Granit se, če ga gledamo z očesom, ki se na kamnine ne spozna, morda ne razlikuje tako zelo od marmorja, vendar obstaja način, da tudi kot nepoznavalci ugotovite, kateri je kateri. Čeprav je sam prav tako med kamninami svetlejše barve, pa vsebuje tudi različne primesi, zaradi katerih se njegova barva od kamnine do kamnine spreminja – lahko je rožnat, lahko je rumen, zelen ali pa sivkast. Granit je po svoji sestavi bolj zrnat kot marmor, medtem ko ima slednji bolj enotno sestavo. To lastnost natančno opisuje že samo ime kamnine – beseda granit ima namreč korenine v latinščini, natančneje v besedi “granus”, ki pomeni zrno.

Še zanimivost, ki granit ločuje od drugih magmatskih kamnin: za razliko od drugih magmatskih kamnin je granit edina kamnina, ki je niso našli na Luni.

Naj bo granit ali marmor, v Kamnoseštvu Petrotek d.o.o. se s klesanjem ukvarjamo že več kot 30 let, zato imamo obilico izkušenj z ustvarjanjem iz obeh materialov.

Čeprav velik del kamnosekovega živeža predstavlja klesanje ornamentalnih skulptur, pa to ni vse, s čimer se ukvarja. Kamnosek je prav tako tisti, ki poskrbi, da lahko spomin na svoje pokojne bližnje počastite s čudovitim nagrobnim spomenikom. V Kamnoseštvu Petrotek d.o.o. vam bomo po vašem naročilu izdelali katero koli od treh različnih vrst nagrobnih spomenikov, ki so na slovenskih pokopališčih najbolj popularni. Za vašega dragega pokojnika ali pokojnico lahko pripravimo žarni nagrobni spomenik, ki je nekoliko manjši od klasičnega nagrobnega spomenika, če želite, pa lahko poskrbimo tudi za izdelavo katerega od klasičnih, večjih nagrobnih spomenikov. Ti so lahko enojni ali dvojni in imajo pod seboj prostor za žaro ali za kosti pokojnika ali pokojnice.

V Kamnoseštvu Petrotek d.o.o. se že dolga leta ukvarjamo z izdelavo nagrobnih spomenikov po meri. Za naše stranke smo po naročilu izdelali že veliko število nagrobnikov. Med postopkom ustvarjanja vzdržujemo stalen stik s stranko, saj nam je vaša povratna informacija zelp pomembna. V stiku bomo tako ostali, dokler ne boste popolnoma zadovoljni s končnim izdelkom.

V podjetju Kamnoseštvo Petrotek d.o.o. bomo poskrbeli, da bo vaš izdelek, karkoli boste že naročili, izdelan strokovno in s popolnim upoštevanjem vaših želja in zahtev. Pokličite nas in poskrbite, da bo vaš izdelek narejen tako, kot je treba.

Kontaktirajte nas

Vprašajte nas ali nam pošljite povpraševanje v spodnjem obrazcu

Pokličite nas

051-748-880

Uporaba osebnih podatkov

Lokacija

Gasilska cesta 21, 
1290 Grosuplje

Kontakt

 031 611 696
 051 748 880

Z nadaljnjo uporabo strani se strinjate z uporabo piškotkov na tem spletnem mestu. Več informaciji

Nastavitve na tem spletnem mestu so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam omogočimo najboljšo možno izkušnjo pri brskanju. V kolikor boste spletno mesto uporabljali brez spremembe nastavitev piškotkov, ali pa boste kliknili na gumb Sprejmi, se strinjate z uporabo piškotkov na spletnem mestu.

Zapri