Spomeniki

spomeniki

Za naše cenjene stranke izdelujemo tudi različne spomenike po meri. Zaupajte nam vaše želje, mi pa vam bomo pripravili načrt in vam izdelali unikatni izdelek. Preberi več...

Stopnišča

Excellent result

Mojstrsko izdelano hišno stopnišče je danes postalo nepogrešljiv, redek in unikaten stavbni element, ki pa je zagotovo tudi okras vašega stanovanja. Preberi več...

Portali

Competitive price

Portali so zagotovo eni lepših dekorativnih elementov. Gre za oboke okoli vrat, ki so lahko masivni ali po želji oblečeni z obdelanimi ion dodelanimi detajli. Preberi več...

Nagrobni izdelki

Eenvionment care

Izbrati nagrobnik je za žalujoče svojce izredno čustveno opravilo. Svetovali vam bomo pri izbiri najboljših materialov in oblik, da bo pomnik bližnjemu izdelan po vaših željah. Preberi več...

Po kamnoseške storitve in dekorativni kamen pridite v naše podjetje

Kamnoseštvo kot dejavnost obstaja že odkar so prvi ljudje v roke prijeli orodje. Umetnost je bila vedno pomemben del človeštva, saj smo vedno znali ceniti čudovite stvari in kaj kmalu smo orodje poleg izdelave praktičnih stvari začeli uporabljati tudi za ustvarjanje čudovitih stvari. Pod kladivi in dleti prvih zgodnjih kamnosekov so tako kmalu začele nastajati stavbe, kot so cerkve, skulpture, kot so spomeniki in najrazličnejše druge strukture ter cela mesta.

Roke kamnosekov so tako ustvarile nekatere od najbolj znanih struktur na svetu, ki imajo tako verski kot kulturni pomen. To so egipčanske piramide, Taj Mahal, mesta kot je Tenochtitlan, skrivnostne strukture, kot je Stonehenge, znane glave z Velikonočnega otoka, tempelj Angkor Wat in še mnoge druge.

Za ustvarjanje dekorativnih skulptur so ljudje že v preteklosti najraje uporabljali mehkejše materiale, kot sta marmor in granit, ta navada pa se je ohranila tudi v modernih časih, saj so takšni materiali enostavnejši za klesanje. Uporabljajo se tudi kot dekorativni kamen.

Stopnice

Kakšnih storitev se lahko nadejate v našem podjetju Kamnoseštvo Petrotek d.o.o.?

Izdelave stopnišča: Stopnišče iz marmorja je znak, da ima lastnik stavbe, pred katero se nahaja, gotovo dober okus, saj takšno stopnišče s svojo čudovito barvo in eleganco popestri prav vsak dom ali kakršno koli drugo stavbo. Marmornata stopnišča ponavadi vodijo v elegantne stavbe, ki jih vidimo v filmih – ponavadi so to sodišča ali druge zelo pomembne stavbe. V našem podjetju imamo za seboj že mnogo izdelanih marmornih stopnišč in vam bomo vaše izdelali po naročilu.

Izdelave portala: Z besedo portal v kamnoseštvu označujemo okrašen obok okrog vhodnih vrat, še posebej, če je struktura, v katero portal odpira pot, na kakršen koli način pomembna. Skozi portal lahko osebe v stavbo prihajajo ali pa jo zapuščajo. Ti oboki so lahko masivni in oblečeni v najrazličnejše materiale. V podjetju Kamnoseštvo Petrotek d.o.o. izdelujemo portale povsem po vaših željah – portal, ki ga bomo izdelali za vas, je lahko povsem preprost, minimalističen, brez kakršnih koli okraskov, lahko pa je okrašen s klesanjem ali z različnimi dodatki.

Izdelave nagrobnega kamna: Žal se skoraj vsakomur vsaj enkrat v življenju naredi, da izgubi ljubljeno osebo. Ljudje smo navajeni, da med drugim spomin na pokojno osebo počastimo z nagrobnim kamnom, ki ga osebi postavimo na grob in veliko nam pomeni, da je nagrobni kamen izdelan lepo in kakovostno. Material, iz katerega v podjetju Kamnoseštvo Petrotek d.o.o. izdelamo največ nagrobnih spomenikov, je granit. Veliko nagrobnih spomenikov izdelamo tudi iz marmorja, a ti potrebujejo še dodatno zaščito. Če boste za izdelavo nagrobnega spomenika izbrali naše podjetje, ne boste razočarani, saj vam bomo predstavili najboljše možnosti pri izbiri materiala za spomenik, skupaj z vami določili najprimernejšo obliko in celo naredili načrt za izdelavo. Odločiti se boste morali, ali želite, da vam izdelamo manjši ali večji nagrobni spomenik in, ali bo pod njim prostor za žaro ali za krsto. Če želite, bomo na nagrobnik dodali tudi lučke, plakete, črke, številke, vaze, kipe, križe ali kakršen koli drug okrasek.

V podjetju pa se ne ukvarjamo le z izdelavo novih nagrobnih spomenikov, temveč po želji tudi popravljamo in obnavljamo stare nagrobne spomenike, ki jih je že načel zob časa. Verjamemo namreč, da si vsak grob zasluži imeti čudovit, obnovljen nagrobni spomenik.

Izdelave spomenika: Spomeniki so bili prvotno namenjeni počastitvi neke osebe ali dogodka, včasih pa kdo od naročnikov želi obeležiti tudi kakšen predmet ali žival. Če želite torej počastiti kakšno osebo, dogodek, žival ali karkoli drugega, je postavitev spomenika prava izbira za vas. Z našimi strokovnjaki se boste dogovorili za material in obliko spomenika, ki bo ustrezal vsem vašim zahtevam.

Vsak spomenik, ki ga pripravimo v podjetju Kamnoseštvo Petrotek d.o.o., je edinstven, unikat, saj se spomeniki razlikujejo, ker se razlikujejo želje naših naročnikov. Izdelovali smo že najrazličnejše vrste spomenikov, tako da imamo izkušnje z domala vsem.

V Kamnoseštvu Petrotek d.o.o. poleg omenjenih storitev ponujamo tudi čudovit dekorativni kamen. Dekorativni kamen, kot že njegovo ime pove, prinaša dodaten estetski element v vaš dom. Namestite ga lahko v cvetlične lončke ali gredice, ga nasujete okrog vašega ribnika, dekorativni kamen pa lahko uporabite tudi, da z njim polepšate grob ljubljene osebe. Dekorativni kamen lahko uporabite celo za tlakovanje potk okrog vaše hiše ali pa ga namestite na stene ali okrog kamina. Dekorativni kamen je uporaben tudi za posip po strehah.

Zakaj se torej odločiti za podjetje Kamnoseštvo Petrotek d.o.o.? Ker smo v našem podjetju enostavno najboljši in ker ponujamo največjo izbiro storitev in dekorativni kamen, naši kamnoseki pa imajo bogate izkušnje in lahko s svojimi spretnimi rokami uresničijo vse vaše želje.

Pričevanja

Imam pohvalo za celotno podjetje. Od svetovanja, nakupa in montaže je vse potekalo tako, kot bi si stranka samo želela. Prisluhnili ste željam in kvalitetno opravili svoje delo.

Borut iz Grosuplja.

Kontakt